Έτσι πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Το παράδειγμα του μικρού Αμίρ
Αφορμή στάθηκε ο ντόρος που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τον "τυχερό" σημαιοφόρο, τον Αμίρ.
Μετά και την σθεναρή υπεράσπιση του διευθυντή ενός Δημοτικού στην Δάφνη από τους γονείς, ήρθε η επίθεση αγνώστων στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού, κάτι το οποίο προκάλεσε σφοδρή αντίδραση ακόμη και από το εξωτερικό!
Πιο συγκεκριμένα σε μία τέτοια -απαράδεκτη εννοείται- επίθεση, αντέδρασαν όλα τα κόμματα και οι φορείς πλην της Χρυσής Αυγής με ανακοινώσεις που εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα.
Όλοι τους αναφέρονται σε ρατσιστικής φύσεως φαινόμενα, που πρέπει άμεσα να απομονωθούν από την ελληνική κοινωνία.
Την έντονη ανησυχία της για τη ρατσιστική επίθεση κατά της οικογένειας του εντεκάχρονου Αμίρ, εκφράζει με ανακοίνωσή της ακόμη και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, «τέτοιες πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τον πολύ θετικό αντίκτυπο του προγράμματος στέγασης προσφύγων εδώ και δύο χρόνια» και συμπληρώνει: «Μια τέτοια επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που έχουν αφήσει την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη βία, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα πρέπει να τιμωρηθεί».
Ωστόσο αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό από όλους, είναι η συσχέτιση της άνανδρης επίθεσης με την απόφαση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την ακύρωσης της κλήρωσης.
Με αφορμή και μόνο την απόφαση για την αλλαγή του σημαιοφόρου, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας μιλούσαν ανοικτά για "ρατσιστικά φαινόμενα".
Η "τυχαία" επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού πρόσφυγα, έρχεται τώρα στα μάτια των πολλών να νομιμοποιήσει τις φωνές κατά υποτιθέμενων ρατσιστικών συμπεριφορών, λειτουργώντας εν τέλει ως καταλύτης για την γιγάντωση του περιστατικού.